MENÜ Menu

Yüzme Kursları

> ANASAYFA

Yüzme Kursları

 

Yüzme Nasıl Öğrenilir?

Yüzme bilmeyenlerin veya özel yüzme dersi ne yeni başlayanlarin en çok merak ettiği ve sorduğu sorulardan biride ne kadar sürede yüzme öğrenilir? Hayatınız boyunca daha önce su içerisinde hiç yapmadığımız yüzme egzersizlerini ilk seferinde yapmakta biraz zorlansanız da birkaç saat sonra bu durum değişecektir.Yüzme bilmeyenler genelde hep suda batacaklarını sanırlar oysa bu gerçekten zordur. Birkaç teknik bilgiyi kavradıktan sonra sizde rahatlıkla su üzerinde kalabilirsiniz.
 
Yüzme öğrenmenin püf noktalarının başında suda rahat olmak doğru şekilde nefes alıp vermek geliyor. ilk yüzme dersi nde suyun üzerinde dikey vaziyette nasıl kalındığını anlatacağız ki bu yüzme bilmeyen biri için en zorudur.
 
Diğer yüzme derslerinde kafanız dışarıda gitmeyi yani kurbağa stil çalışmaları yapacağız.Kurbağa stil çalışmasında öncelikle kurbağa ayak çalışması yapacaksınız.Bir sonraki yüzme dersi nde elleri çalışacak sonra da bu ikisini koordineli biçimde uygulayacaksınız.İkinci yüzme dersinin en zor ve öğrencinin en çok moralinin bozulduğu ders diyebiliriz.Ama yılmadan çalışırsanız başarabilirsiniz.
 
 
Sonra ki yüzme dersi nde serbest stilie geçeceksiniz. derslerde ilk önce nefes alma-verme çalışması yapılır. Ağızdan nefes alıp, suyun altında ağız ve burundan nefes vermeyi öğrendiğimiz de serbest stilin ilk basamağı atlamış oluyoruz. Yüzmede nefes alma verme tekniği yüzerken başımız suyun altında iken, nefesimizi büyük  kısmını verinceye kadar yüzmeye devam edebiliriz. Böylece akciğerlerimizdeki karbondioksitli havayı dışarı atarız. Yüzerken nefesimiz bittiğinde kafamızı suyun dışına çıkararak hafif geri çapraza bakarak çok kısa sürede nefes almamız gerekir. Eğer nefesimizi su altında vermemişsek, başımız su yüzüne çıktığında hem nefes vermek hem de nefes almak zorunda kalabiliriz.bu yüzden nefes vermede zamanlama çok önemlidir.yüzme kursları istanbul
 
1. Yüzerken mutlaka başımız suyun içinde yüzerken içi organlarımızdaki havayı ( oksijeni) ağız ve burnumuzla suya üfleyerek yüzmeye devam etmeliyiz.
 
2. basamak olarak ayak çırpma ve yüzme sırasında suda düz duruş pozisyonları gibi konular işlenmektedir.
3. basamak da kol çekişleri ve nefes alma ve nefes verme gibi konular işlenir
 
Kalıplaşmış yüzme kursu programlarının dışında direkt olarak öğrencimizin ihtiyacına  göre özel yüzme dersi programları ayarlanmaktadır.
 
 
 
 

Etiketler